Το σχολείο μας υλοποίησε το πρόγραμμα Erasmus+ KA1 με τίτλο " Diverse Society - Diverse School". Περιγραφή του σχεδίου

Στο πλαίσιο του σχεδίου πραγματοποιήθηκαν 8 κινητικότητες απο καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων σε 4 διαφορετικά προγράμματα τα οποία κάλυψαν όλες τις θεματικές του σχεδίου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΩΝ

1ο Πρόγραμμα: Diverse Society – Diverse Classroom στην Ισλανδία στο οποία συμμετείχαν δύο εκπαιδευτικοί. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώθηκε απο τον φορέα, ICE Intercultural Iceland. Δείτε πληροφορίες για τον φορέα.

   

     

Παρουσίαση της 1ης κινητικότητας

2ο Πρόγραμμα: Diversity in Education στην Πορτογαλία στο οποία συμμετείχαν τρεις εκπαιδευτικοί.Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώθηκε απο τον φορέα, Eekhoutcentrum - Eekhout Academy. Δείτε πληροφορίες για τον φορέα.

     

Παρουσίαση της 2ης κινητικότητας

3ο Πρόγραμμα: A Satisfying school experience: Strategies and skills for Teachers στο οποία συμμετείχαν δύο εκπαιδευτικοί.Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώθηκε απο τον φορέα, EUROPASS sas. Δείτε πληροφορίες για τον φορέα.

  

Παρουσίαση της 3ης κινητικότητας

4ο Πρόγραμμα: Conflict Management, Emotional Intelligence and Bullying Prevention στο οποία συμμετείχε μια εκπαιδευτικός.Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώθηκε απο τον φορέα, EUROPASS sas. Δείτε πληροφορίες για τον φορέα.

    

Παρουσίαση της 4ης κινητικότητας

 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΔΙΑΧΥΣΗΣ

Μετά το τέλος της κάθε κινητικότητας διοργανώθηκαν παρουσιάσεις σε όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Στις παρουσιάσεις εκτός απο το τεχνικό μέρος των παρουσιάσεων έγιναν αναφορές σε πολιτιστικά στοιχεία των χωρών που διοργανώθηκαν οι επισκέψεις και προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα απο κάθε περιοχή. Στις παρουσιάσεις έγινε εφαρμογή των μεθόδων-τεχνικών διδασκαλίας απο τους επιμορφούμενους.

Στείλαμε δελτίο τύπου στην ιστοσελίδα του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας και της ΔΙΔΕ Πειραιά.  Δείτε το άρθρο.

Αναρτήθηκε όλο το υλικό στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Παρουσίαση, διάχυση και χρήση της αποκτηθείσας γνώσης σε τοπικές ομάδες εργασίας εκπαιδευτικών και δίκτυα που συμμετέχει το σχολείο όπως το δίκτυο "Ανακυκλώνω Παίζοντας" στο οποιο συμμετέχουν σχολεία απο την περιοχή του Πειραιά. Στο δίκτυο παρουσιάστηκε η μέθοδος CLIM η οποία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και χρήσιμη σε ομαδικές εργασίες.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Δημιουργήσαμε δίκτυο συνεργασίας με τους εκπαιδευτικούς από το εξωτερικό που γνωρίσαμε κατά τη διάρκεια των εκπαιδεύσεων. Τον Μάρτιο του 2018 δύο εκπαιδευτικοί από σχολείο της Γαλλίας που συμμετείχε στην κινητικότητα στην Ισλανδία επισκεφθηκαν το σχολείο μας με δράση ΚΑ1 Job Shadowing. Οι εκπαιδευτικοί αφού περιηγήθηκαν στο χώρο του σχολείου, παρακολούθησαν μαθήματα σε διάφορα τμήματα και ιδιαίτερα στο τμήμα υποδοχής του σχολείου στο οποίο φοιτούν προσφυγόπουλα απο το Αφγανιστάν. Διοργανώσαμε επισκέψεις σε άλλες εκπαιδευτικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Ναυτικό ΕΠΑΛ, Ειδικά σχολεία κλπ) της περιοχής προκειμένου να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη γνώση για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας. Για να γνωρίσουν πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής διοργανώσαμε επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, επιχειρήσεις παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων (Χαλβάς Δραπετσώνας) και τους προσφέραμε γεύματα με φαγητά της Ελληνικής κουζίνας.

                

Μεριμνήσαμε στο να δημιουργηθεί κανάλι επικοινωνίας με τους ΣΕΠ της Δομής του Σχιστού απο το οποίο έρχονται τα προσφυγόπουλα στο τμήμα υποδοχής του σχολείου. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου επισκέφθηκαν τη Δομή και ξεκίνησαν να επικοινωνούν με τους γονείς των μαθητών μας και παράλληλα συμμετέχουν στις συναντήσεις με τους γονείς των προσφυγόπουλων μια φορά το μήνα για την καλύτερη ένταξη των μαθητών στην επαιδευτική διαδικασία. Συμμετέχουμε στην ομάδα επικοινωνίας στο Facebook με όλους τους εκπαιδευτικούς του Πειραιά που κάνουν μάθημα σε τμήματα ΔΥΕΠ και Τ.Υ. προκειμένου να ανταλλάσουμε εμπειρίες και πληροφορλιες για εκπαιδευτικά θέματα.

     

Διοργανώσαμε δράσεις οι οποίες συμβάλουν στην ένταξη όλων των μαθητών και τη δημιουργία σχέσεων μεταξύ τους. Βρήκαμε χρηματοδότηση για την συμμετοχή δύο μαθητών προσφύγων στην τετραήμερη εκδρομή που διοργάνωσε το σχολείο στη Θεσσαλονίκη.

 

Στη προσπάθεια μας να κάνουμε τους μαθητές μας να αγαπήσουν και να νοιάζονται για το χώρο του σχολείου, δημιουργήθηκε ομάδα η οποία μαζίί με τον κ. Τσαλατσάνη, καθηγητή φυσικής αγωγής διαμόρφωσαν το αίθριο που υπάρχει στο σχολείο, φύτεψαν διάφορα λουλούδια και έκαναν καλλιτεχνικές παρεμβάσεις κε ανακυκλώσιμα και άλλα υλικά.

        

Σε συνεργασία με άλλους καθηγητές του σχολείου μας εφαρμόσαμε τεχνικές-μεθόδους διδασκαλίας στην εκπαιδευτική διδικασία.

      

Για την αντιμετώπιση των φαινομένων Bullying δημιουργήσαμε ομάδα μαθητών απο μαθητές όλων των τμημάτων, τοποθετήσαμε ένα κουτί παραπόνων στο οποίο έχουν πρόσβαση οι μαθητές και μπορούν να εκφράσουν ότι πρόβλημα λεχει πέσει στην αντίληψή τους. Σε τακτά χρονικά διαστήματα γόνονται συναντήσεις προκειμένου να συζητούνται τυχόν προβλήματα που έχουν προκύψει σε κάθε τμήμα και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

 

   

 

 

 

 

 

Επικοινωνία

Ταχ. Διεύθυνση: 

Αγίου Φανουρίου 10, Δραπετσώνα
Τ.Κ.: 18648

Τηλέφωνα: 
210 4616072, 210 4612029

Φαξ:
2104616072

Email: 
2gymdrap@sch.gr 

 logo gymnasio erasmus small

Μέρες υποδοχής γονέων 2022-2023

Κάθε Τρίτη οι γονείς μπορούν να ενημερώνονται για την σχολική πορεία του παιδιού τους σύμφωνα με το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 28 285336 discount ribbon small

Εκπαιδευτικοί ανά Τμήμα

Το σχολείο μας προτείνει...

Σχολικό Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31